Burn-out

Na mijn schaatsperiode raakte ik verstrikt in de val van een druk bestaan. Ik wilde alles en maakte geen keuze. Daardoor bood de dag te weinig uren en was er geen ruimte meer voor ontspanning en beweging. Mijn lichaam gaf wel waarschuwingen, maar ik had geen tijd om ernaar te luisteren. Tot ik me realiseerde dat het anders moest. (Ard Schenk, oud-wereldkampioen en Olympisch kampioen schaatsen)

 

Wanneer loop je risico op een burn-out?

Mensen die zich sterk betrokken voelen bij hun werk steken er soms buitensporig veel energie in, waardoor ze een groot risico lopen op een burn-out. Met een burn-out voel je je leeg en 'opgebrand'. Wij zien vaak dat mensen toch door blijven gaan, omdat het werk op nummer één staat en ze moeilijk nee kunnen zeggen. Ook perfectionisme speelt meestal een grote rol.

 

Als het lijntje knapt.....

De ervaring om ineens zo'n groot gebrek aan energie, concentratie en zingeving te ervaren is emotioneel heftig en schokkend. Voor collega's is het ook vaak moeilijk te bevatten, vooral omdat ze dezelfde persoon meestal kennen als energiek, opgewekt en actief.
 
Het risico van doorgaan terwijl het eigenlijk niet meer gaat, is dat het 'lijntje knapt'. Opeens lukt het niet meer. Je wilt wel, maar er komt niets uit je handen. Je kunt gewoon niet meer. Je lichaam geeft aan dat het niet meer gaat.

Herken je deze signalen?

Als je deze signalen herkent is het belangrijk om er aandacht aan te besteden. Je bent welkom om erover te praten. Bel ons op 026-35 12 661 of mail naar info@stipopdehorizon.nl
 

Informatie voor werkgevers

Stip op de horizon coaching is ZBR-gecertificeerd voor Livvit-trajecten. Livvit-trajecten zijn coachingstrajecten via Achmea-Zilveren Kruis voor werknemers in het HBO, in het kader van preventie, mobiliteit en re-integratie. Zie voor meer info pag 8 van Livvit-trajecten via Achmea-Zilveren Kruis.

 

Benieuwd naar wat wij doen?

Maak een afspraak. Je bent van harte welkom! 

 

If you can dream it, you can do it