Coaching en procesbegeleiding in het onderwijs

Het geheim van het leven is het hebben van een missie, iets waarvoor je alles uit de kast haalt, elke dag weer, zolang je leeft. (Henry Moore)

 

Een toekomstbeeld: waar werk je naar toe?

Stip op de horizon coaching coacht en begeleidt scholen, docenten, medewerkers, studenten en leerlingen bij hun focus en strategie. Wij noemen focus graag de stip op de horizon. Weten waar je naar toe werkt, geeft duidelijkheid. Dat geldt voor mensen individueel, maar ook voor een team of een school als geheel. Het geeft energie en saamhorigheid als je met elkaar weet wat de bedoeling is en waar de organisatie op een bepaald moment wil staan. Dan ga je gebruik van maken van elkaars sterke punten.

 

Waarom is het zo moeilijk om te weten wat we willen bereiken?

Weten wat je wilt bereiken gaat over onze diepste drijfveren. Die zijn vaak grotendeels onbewust en we kunnen die drijfveren als mensen maar moeilijk onder woorden brengen. Daardoor komen we vaak in een patroon terecht van druk zijn, ons zorgen maken, piekeren en ons overgeleverd voelen. We zijn dan de regie kwijt.

 

Welk patroon kun je doorbreken?

Het patroon dat wij helpen doorbreken is de natuurlijke neiging om:

  • druk bezig te zijn zonder goed te weten wat je wilt bereiken (check het maar eens met de vraag: wat heb ik / hebben we het afgelopen half jaar bereikt?)
  • in een kringetje blijven draaien
  • dingen blijven doen zoals je gewend bent ze te doen

 

Hoe wij daarbij kunnen helpen

Het geeft energie om te weten waar je voor staat, zodat je keuzes kunt maken en prioriteiten stellen. Bij Stip op de horizon coaching hebben we alles in huis om je te helpen om grip te krijgen op je leven, zelf de regie te voeren en je dromen te realiseren. Een proces dat wij met veel energie begeleiden is het vinden van antwoorden op vragen als: wat wil ik of wat willen wij betekenen voor onze omgeving? Wat is de bedoeling van je leven? Wat wil je toevoegen? Waar wil je naar toe werken? Wat wordt je toekomstbeeld? Het draait daarbij allemaal om: waar sta je voor en waar ga je voor? En hoe ga je het voor elkaar krijgen?

 

Grenzen verleggen, boven jezelf uitstijgen

Het resultaat van onze begeleiding is dat je helemaal voor je ziet waar je naar toe werkt. Je staat in de startblokken om het te gaan realiseren. Je hebt een strategie en een stappenplan bedacht die je gaat uitvoeren om je plannen te realiseren. Je voelt je trots. Je hebt de drive en de spirit om het voor elkaar te krijgen. Je gaat ervoor, als individu of als team. Je beseft dat het mogelijk is om grenzen te verleggen en boven jezelf uit te stijgen. 

Er zullen ongetwijfeld hordes genomen moeten worden. Ook in die fase helpen wij graag om verder te komen. De scholen met wie we samenwerken weten het al: je kunt gedurende het hele traject op ons rekenen. Bel 026 - 351 26 61 of mail naar info@stipopdehorizon.nl voor meer informatie.

 

De magie van de stip op de horizon

Stel je voor dat je je doel al bereikt hebt: hoe voel je je dan, wat zie je, wat hoor je, wat is er veranderd, waar ben je trots op? Wat was je intentie, waarom vond je het belangrijk om dit doel te bereiken? 

 

 

Benieuwd naar wat wij doen?

Maak een afspraak. Je bent van harte welkom!

                                     

 

Visie & missie

Het is onze missie om mensen en organisaties in het onderwijs te ondersteunen bij  
het zo goed mogelijk voorbereiden van jongeren op hun toekomst.

 

If you can dream it, you can do it