Waar richt jij je in essentie op?

Na mijn schaatsperiode raakte ik verstrikt in de val van een druk bestaan. Ik wilde alles en maakte geen keuze. Daardoor bood de dag te weinig uren en was er geen ruimte meer voor ontspanning en beweging. Mijn lichaam gaf wel waarschuwingen, maar ik had geen tijd om ernaar te luisteren. Tot ik me realiseerde dat het anders moest. (Ard Schenk, oud-wereldkampioen en Olympisch kampioen schaatsen)

 

Weet je wat je werkelijk wilt, zie je de kansen en benut je ze?

Wij zijn er van overtuigd dat mensen de power hebben om hun dromen te verwezenlijken. Voor mensen zelf lijkt dat vaak helemaal niet zo. Van nature zien we eerder de leeuwen en de beren op de weg dan de kansen en de mogelijkheden. In onze coaching laten we mensen hun kracht en mogelijkheden ontdekken. Belemmerende overtuigingen komen uitgebreid aan de orde, zodat je kansen kunt benutten en je kracht kunt inzetten om boven jezelf uit te stijgen.

 

Weet je waar je naar toe werkt?

Bij Stip op de horizon coaching bieden we de ruimte om stil te staan bij de vraag: waar werk je naar toe, wat wil je betekenen, wat wil je bijdragen? Zo krijg je:

 

  • focus - een heldere stip op de horizon, zodat je weet waar je naar toe werkt
  • inzicht in je passie en talenten en wie daar profijt van kunnen hebben
  • strategie - we helpen je om je doel daadwerkelijk te bereiken
  • als je een half jaar na de coaching de vraag krijgt wat je hebt gedaan de afgelopen periode weet je precies wat je al hebt bereikt

 

Samengevat: je weet waar je naar toe werkt en ontdekt hoe je dat kunt gaan bereiken.

 

Ben je afgedreven van waar het je echt om gaat?

Wij helpen je om zelf de regie te nemen, zelf 'achter het stuur te zitten'. Op weg naar de stip op de horizon is er ruime aandacht voor het oplossen van problemen, op een doeltreffende manier. Er is uitgebreid aandacht voor vragen als: Wat is er nodig om het te durven en ook echt te doen? Wat belemmert mij en hoe ga ik dat oplossen? Hoe krijg ik het benodigde zelfvertrouwen? En hoe ga ik het praktisch aanpakken? Op weg naar waar het je echt om gaat!

 

Informatie voor werkgevers

Stip op de horizon coaching is ZBR-gecertificeerd voor Livvit-trajecten. Livvit-trajecten zijn coachingstrajecten via Achmea-Zilveren Kruis voor werknemers in het HBO, in het kader van preventie, mobiliteit en re-integratie. Zie voor meer info pagina 8 van Livvit-trajecten via Achmea-Zilveren Kruis 

 

Vraag aan Hans Crum, plaatsvervangend rector aan het Gemeentelijk Gymnasium in Hilversum: hoe meet u de effectiviteit van de coaching van medewerkers?
“Hoe meet je de effectiviteit van een timmerman? Als de deur weer zonder knarsen opengaat, heeft hij zijn werk goed gedaan. Als de deur op slot zit of eruit valt, heeft hij zijn werk niet goed gedaan. Kijk hoe iemand loopt, praat en reageert op moeilijke onderwerpen na de coaching. Als ik me als leidinggevende prettiger voel in het contact met de docent, voelt de docent zich ongetwijfeld ook prettiger. Hetzelfde geldt voor teamcoaching. Als teams opener en beter gaan draaien, is het werk goed gedaan. Als ik omzichtig mijn opdrachten moet blijven verstrekken, om maar niet op tenen te gaan staan, is er nog niet veel geleerd.”

 

 

Visie & missie

Het is onze missie om mensen en organisaties in het onderwijs te ondersteunen bij  
het zo goed mogelijk voorbereiden van jongeren op hun toekomst.

 

If you can dream it, you can do it