Herma Wichman

Herma Wichman

Personal coach en procesbegeleider in het onderwijs

 

Een stukje geschiedenis

En dat is letterlijk: ik heb de lerarenopleiding geschiedenis gevolgd. Geschiedenis studeren heeft mij geholpen om de wereld een beetje beter te begrijpen. Het was voor mij een mooie basis om ervaring op te doen in de profit- en non-profitsector. Ik werkte onder meer als in- en externe communicatieadviseur in allerlei sectoren, van een bezoekerscentrum tot ICT, grafische sector en audiovisuele branche en uiteindelijk in het onderwijs. Na die ervaring kreeg ik het gevoel dat ik er rijp voor was om mijn jarenlange droom te verwezenlijken: een eigen bedrijf. Ik wist waarvan mijn ogen gingen stralen: coaching. Ik volgde een aantal jaren een coachingsopleiding. In 2004 was het zover: ik startte met Stip op de horizon coaching.   

 

Mijn passie

De kern van mijn passie is: mensen laten stralen en zien dat ze trots worden op hun bijdrage.

Iedere keer weer merk ik, dat een heldere stip op de horizon hierbij enorm behulpzaam is. Het geeft mij veel voldoening om te zien wat het effect is als mensen of organisaties weten waar ze naar toe willen werken. Ik kan er heel veel over vertellen. Teveel om hier op te schrijven. Ik vertel er met alle plezier over in een persoonlijk gesprek. Maak dus gerust een afspraak als je wel eens wilt weten hoe dat werkt. 

 

Mijn werkwijze

Ik stimuleer mensen graag om uitdagende doelen te stellen, boven zichzelf uit te stijgen en hun doelen daadwerkelijk te realiseren. Focus, de stip op de horizon, is daarbij een krachtig hulpmiddel. Met een heldere stip op de horizon heb je voor ogen wat je wilt bereiken. Daardoor kun je makkelijker en doelgerichter keuzes maken en prioriteiten stellen. Je bent in staat om moeilijkheden te overwinnen. Je ontwikkelt veerkracht en doelgerichtheid. Je wordt er simpelweg gelukkiger van.

 

Wat doe ik? 

Mijn passie krijgt vorm in individuele coaching en in procesbegeleiding. 

Daarnaast heb ik samen met mijn netwerk programma's ontwikkeld voor mensen die in het onderwijs werken en voor jongeren. Snuffel eens rond op deze site of neem contact op voor meer informatie. 

 

Ik geniet ervan om steeds nieuwe dingen te ontwikkelen. Mijn ervaring in ICT maakt dat ik ook graag bezig ben met online mogelijkheden voor mensen die op zoek zijn naar hun stip op de horizon. De meest recente ontwikkeling is de online coachingstool MijnLoopbaanPlan. Ik ben er trots op en blij mee dat we als team een beroepskeuzetest hebben ontwikkeld, die mensen helpt bij hun loopbaankeuzes.    

 

 

 

 

Benieuwd naar wat wij doen?

Maak een afspraak. Je bent van harte welkom!

 

If you can dream it, you can do it