Herma Wichman

Herma Wichman

Personal coach en procesbegeleider in het VO, MBO en HBO

 

In 2004 heb ik Stip op de horizon coaching opgericht. Vóór die tijd heb ik uitgebreide ervaring opgedaan in zowel in- als externe communicatie, eerst in loondienst en later gedetacheerd. Een bedrijf beginnen was voor mij een logische volgende stap. En zo ontstond Stip op de horizon coaching.  

 

Mijn werkzaamheden hebben altijd te maken met coaching en procesbegeleiding in het kader van het ontdekken en bereiken van de stip op de horizon:

 

  • Ik coach mensen die in het onderwijs werkzaam zijn. Ik houd ervan om mensen te laten schitteren. Daarom stimuleer ik mensen om uitdagende doelen te stellen, boven zichzelf uit te stijgen en hun doelen daadwerkelijk te realiseren. Focus, dat ik altijd benoem als de stip op de horizon, is daarbij een krachtig hulpmiddel. Met een heldere stip op de horizon heb je voor ogen wat je wilt bereiken. Daardoor kun je makkelijker en doelgerichter keuzes maken en prioriteiten stellen. Je wordt er simpelweg gelukkiger van.

  • Naast de personal coaching begeleid ik scholen bij het upgraden van hun LOB-programma (Loopbaanoriëntatie en -begeleiding). Voor mij staat daarbij bovenaan dat we samen met jongeren programma's ontwikkelen die hen in staat stellen om hun vleugels uit te slaan. 

  • Voor mentoren en docenten hebben we een programma, genaamd De switch naar intrinsieke motivatie.

 

Ik geniet ervan om samen verder te komen. Ruimte te creëren om de gebaande paden te verlaten, out-of-the-box te denken en mensen in zichzelf te leren geloven. Ik geniet ervan als ik zie hoe mensen gaan stralen en trots worden op hun bijdrage.

 

Voor mij gaat het er in het leven om dat je de wereld een beetje mooier achterlaat dan hij was toen je geboren werd. Daarvoor heeft iedereen talenten en drijfveren meegekregen en een schat aan mogelijkheden. Voor mij is het pure passie om die naar boven te halen. 

 

If you can dream it, you can do it